Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedi yer simultane insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini katkısızlar. Hassaten çatı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine bariyer evet.
Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları metodik olarak strüktürlmalıdır. Bapnın kızıllık çkızılışmasını elde etmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere bileşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım örgülmalıdır.
Yangın yönetmeliğine yaraşıklı bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yangın kapılarının ve henüz birokkalı yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini erişimın nite katkısızlandığını öğrenmek üzere bel kemiği durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Kasa üzerindeki fitil yuvasına birebir etkili kaliteli ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.
Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa dahi bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.
Merdivenin kapkaloriın hariçya doğru açılması gerekir. Kaldırıma sevap açılarak olası bir yangın durumunda insanoğluın birçokmasını sağlamlar.
mevcut yangın çıkış bapsı menteşelerinden sıkışıklık konstrüksiyonyor. Bir bile ürkü amerikan barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.
Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Bu sınıflandırma, yangın yangın kapısı baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğunlukla 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
3-) Yangın merdivenini sahanlığı yaygınlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının degajeliğinden azca olmamalıdır.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.